Familie-linq vindt dat de 35% senioren
boven de 65 die niet verbonden is via het Internet
ook in staat moet zijn om mee te genieten van
de stroom foto’s en berichten
die wij met zijn allen delen!

We zijn gedreven

We geloven echt in ons product en zien hoe blij mensen er van worden.
Daar gaan we dus voor!

We luisteren naar onze klanten

Wij geloven in co-creatie!
We horen zoveel waardevolle opmerkingen van de familieleden en de senioren. We staan te popelen om het product te blijven verbeteren.

Wij willen graag tevreden klanten

72% van onze klanten is erg tot uiterst tevreden over het product. Veel belangrijker is voor ons dat 90% van de senioren zich door Familie-linq meer verbonden voelt!

We laten u niet in de steek

We doen er alles aan om de senioren te ondersteunen als er een keer iets mis gaat. Je mag best een keer vergeten de stekker er weer in te doen.
Wij helpen de senior graag weer op weg.

Het ontstaan van familie-linq

Het idee voor een sociale fotolijst ontstond binnen TNO, waar Liliane Kuiper onderzoek heeft gedaan naar Sociale Netwerken van senioren. Tijdens een aantal co-creatie sessies samen met senioren kozen zij dit idee uit als beste oplossing om zich meer verbonden te voelen. Ze wilden wel het gevoel te hebben “dat ‘ze’ er zijn” zonder dat de familie steeds langs hoeft komen (“want ze hebben het zo druk, weet u”).

Lilian Kuiper

Lilian is industrieel ontwerpster en onderzoekster. Zij is erg sterk gericht op het gebruiksgemak en het verzamelen van feedback over de dienst. Zij vertaalt dit vervolgens in nieuwe functionaliteit en ontwerpen.

Jop van Raaij (programmeur) en Peter van Veggel (management) werden tijdens een Start-up weekend ook enthousiast voor dit idee. Samen met het Bartholomeus Gasthuis werden fondsen geworven om in Utrecht een live pilot te kunnen doen met 100 senioren in Utrecht.
De applicatie werd gebouwd door softwarebedrijf UsMedia –dat al eerder een co-creatie project voor senioren had gedaan.

Het project trok veel aandacht in de media, we wonnen een aantal prijzen en de deelnemers waren erg positief over onze dienst.

Sinds Lilian de stoute schoenen aantrok en haar idee voor de sociale fotolijst presenteerde is er dus veel gebeurd. Door de vele aanvragen van families buiten Utrecht heeft zij besloten om het product aan te bieden aan senioren in heel Nederland.

Door de samenwerking met MMTC (die kwalitatief hoogwaardige tablets levert aan media bedrijven), KPN (die de mobiele internet verbinding levert) en het Fablab in Groningen (waar de fotolijsten worden gemaakt) is het gelukt om een hoogwaardige oplossing voor senioren te kunnen bieden.

Dankzij de vele feedback die wij ontvingen van de senioren en hun families hebben wij het product steeds beter kunnen maken. Ook voor de toekomst houden we nauw contact met onze gebruikers. Onze uitdaging is en blijft om verbindende functionaliteit – op een zo eenvoudig mogelijke manier – aan te bieden.

Familie-linq is ook beoordeeld door SeniorWise, een bedrijf dat zich richt op het functioneel en gebruiksvriendelijk maken van interactieve producten voor senioren. De feedback die we kregen was erg nuttig; deze zijn we nu stap voor stap aan het implementeren.

Jop van Raaij

Jop van Raaij

Software programmeur

Jop heeft het eerste prototype gebouwd en is nu nog steeds onmisbaar achter de schermen van de techniek. Jop combineert zijn activiteiten voor Familie-linq met het runnen van zijn eigen software bedrijf.

Peter van Veggel

Peter van Veggel

Relatiebeheer en financiën

Peter heeft de fondsen voor de pilot van het Bartholomeus Gasthuis helpen te werven. Hijn onderhield het contact met de fondsen en bewaakte de financiën. Naast zijn eigen bedrijf als strategisch management adviseur kijk hij nog steeds met belangstelling met ons mee en zoekt nog naar mogelijke investeerders.

Het Bartholomeus Gasthuis

Het Bartholomeus Gasthuis

Zorginstelling in Utrecht

Het Bartholomeus Gasthuis is een vernieuwende zorginstellinge in hartje Utrecht. De missie is “zorgeloos verzorgd ouder worden”. Zij waren direct erg enthousiast over de intuitieve en eenvoudige opzet van Familie-linq en hebben hun deuren voor ons open gesteld. Samen met hen hebben wij een mooie pilot kunnen uitvoeren.

UsMedia

UsMedia

Creatief software bureau

UsMedia is een creatief software bedrijf in Amsterdam. Zij combineren design en technologie altijd met de eindgebruiker als startpunt. Us Media heeft aantoonbare ervaring met de ontwikkeling van (mobiele) applicaties voor ouderen. Zij ontwikkelden bijvoorbeel ook ‘Zilver online’, een speciaal ontwikkelde iPad applicatie waarmee ouderen eenvoudig en laagdrempelig onderling konden communiceren.

MMTC-Benelux

MMTC-Benelux

Tablet leverancier

MMTC levert tablets met content aan multimedia bedrijven zoals National Geographic en Studio 100. Daarnaast leveren zij ook tablets aan online winkels zoals plus-online, V&D en Wehkamp. Hun tablets zijn betrouwbaar en betaalbaar.

KPN

KPN

Mobiel Internet leverancier

KPN heeft ons goed op weg gehoplen zodat wij nu zelf een mobiel internet abonnement kunnen aanbieden over hun netwerk. Dit helpt enorm om de drempel bij senioren weg te halen: zij hebben geen gedoe met monteurs en andere digitale toestanden.

Familie-linq in de media

Prijzen

Een Vandaag

Digitaal fotolijstje maakt oma lid van ‘social network’

Foto’s delen met de hele wereld. Iedereen doet dat met iedereen. Behalve met oma, want die is digibeet en heeft geen computer of smartphone. lees meer…

RTV Utrecht: Digitaal fotolijstje betrekt ouderen in sociaal netwerk

RTV Utrecht – Koopkracht special over tablets en ouderen

RTV Utrecht is voor het programma Koopkracht langs geweest in het Bartholomeus Gasthuis.
U kunt de uitzending van 14 mei 2015 hier bekijken.

“Ik kon zo heerlijk meegenieten van de vakantie van mijn kleinzoon in Australië”

De Utrechtse Internet Courant (DUIC) heeft in mei 2014 een reportage gemaakt over Familie-linq.
Bekijk hier de film.