Veelgestelde vragen en problemen

Als het fotolijstje niet meer opstart?

Als de fotolijst niet meer opstart komt dit meestal door een defecte stekker/adapter. Helaas is mijn leverancier failliet dus kan ik geen vervangende adapters krijgen. Ik ben nog op zoek naar een website waar ik dit soort stekkers kan vinden. Dit is mij nog niet gelukt - als u er een vindt laat het mij weten dat kan ik dat hier publiceren. Als u op zoek gaat naar een stekker moet u opletten dat u het juiste Amperage (A) en Voltage (V) kiest. Deze staan op de stekker. Ook de afmeting van het pinnetje is niet heel gebruikelijk.

U kunt ook op zoek gaan naar een andere Android tablet. Hierop kunt u de Familie-linq applicatie downloaden vanaf de Google Playstore (zoeken op "familie-linq"). U kunt daarna inloggen met uw eigen e-mail adres en wachtwoord. De fotos worden daarna automatisch op de "fotolijst" gezet. LET OP! als u de familie-linq app installeert worden andere apps geblokeerd en kan de tablet alleen nog maar als fotolijst gebruikt worden. Om dit ongedaan te maken gaat u naar het instellingen menu (dubbeltikken op de tijd bovenin) daarna naar de geavanceerde instellingen (knop linksonderin). Daar kiest u de optie blokkades en zet het schuifje uit. Als u nu de tablet opnieuw opstart zult u weer gewoon in het android menu komen.

Wat als mijn internet van Familie-linq het niet meer doet?

Het MiFi kastje dat u heeft gekregen kan na verloop van tijd kapot gaan. Deze is eigenlijk bedoeld voor sporadisch gebruik in onderweg en niet om continu aan te staan. Soms kan het probleem verholpen worden door een nieuwe batterij. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u overwegen om een nieuw MiFi kastje te kopen. De goedkoopste is te koop bij Conrad: https://www.conrad.nl/p/huawei-e5330-mifi-router-1244532
U kunt ook overwegen om via uw kabel leverancier of KPN een alles in een pakket te nemen met internet erbij. Dit scheelt vaak weinig in de maandelijkse abonnementskosten. U kunt dat het abonnement van Familie-linq (KPN) opzeggen.

Als mijn fotolijst het niet meer doet, hoef ik dan geen abonnement meer te betalen?

Ik vind het erg vervelend dat uw fotolijst het niet meer doet en ik geen oplossing kan bieden. Hoewel de kosten voor het opslaan ven de foto’s voor Familie-linq gewoon doorlopen wil ik u tegemoet komen en het abonnement opschorten totdat u een andere tablet heeft gevonden. Helaas geldt dit niet voor het internet abonnement. Dit abonnement lever ik al onder de kostprijs, dus heb ik geen marge om dit te zelf vergoeden.

Mij fotolijst werkt wel, maar er komen geen nieuwe foto's binnen?

Als er geen nieuwe foto’s binnen komen kan dit 2 redenen hebben:
1 De internet verbinding werkt niet
2 Er staan teveel foto’s op de fotolijst waardoor de synchronisatie van foto’s langer duurt dan de frequentie van synchroniseren.

1 Controleer de internet verbinding van de fotolijst:
– Ga naar het instellingen menu (dubbeltik op de tijd boven in) en dan naar de geavanceerde instellingen (knop linksonder).
– Selecteer de optie “diagnostische gegevens”.
– Als het vinkje achter “netwerk verbinding” groen is, is de fotolijst verbonden met de WiFi router (of het MiFi kastje). Als dat niet zo is kunt u proberen om de router aan en uit te zetten. Als dat niet werkt kunt u terug naar de geavanceerde instellingen en dan naar het WiFi menu. Wellicht is het wachtwoord veranderd? Misschien zijn er teveel andere WiFi zenders in de buurt die storen en moet u op uw router een ander “kanaal” kiezen (zie hiervoor de handleiding van uw router of bel uw internet provider).
– Als het vinkje achter “verbonden met Familie-linq” brandt is de tablet via Wifi verbonden met de router en is de router verbonden met het internet. Als deze niet brandt is de router niet verbonden met het internet. Bel uw internetprovider om te kijken of er een storing is.
Soms denken mensen dat het internet wel gewoon werkt omdat ze via de telefoon wel verbonden zijn met de wifi en gewoon het internet op kunnen. Mobiele telefoons kunnen echter ook via 3G/4G naar een webpagina browsen. Om dit echt op die manier te testen moet u het mobiele netwerk op uw telefoon uit zetten.
– U kunt ook controleren of de internet verbinding werkt door op de tablet naar een webpagina te browsen. Hiervoor moet u eerst de Familie-linq app deblokkeren. U gaat weer naar het “geavanceerde instellingen” menu en selecteert “configureer blokkades” . U zet het schuifje voor de blokkades uit. U kunt nu in het Android hoofdmenu komen door met uw vinger naar beneden te vegen. Er verschijnt een Android onderbalk waarop u het hoofdmenu kunt selecteren. Als u de browser opent kunt u controleren of u een internet pagina kunt bezoeken.(NB vergeet niet na afloop de Familie-linq app weer te blokkeren!)
– Als de internet verbinding weer werkt kunt u de nieuwe foto’s handmatig binnen halen. In het “geavanceerde instellingen” menu selecteert u “handmatig synchroniseren”. De foto’s op de fotolijst worden nu een voor een gesynchroniseerd met de foto’s op de familiewebsite. Dit kan lang duren (afhankelijk van het aantal foto’s) – onderin ziet u om de paar seconden een balk verschijnen waarom de voortgang wordt gemeld.

2 Teveel foto’s op de f0totlijst (>1500)
Als u de foto’s wel handmatig kunt synchroniseren, maar ze komen niet automatisch binnen, dan staan er wellicht teveel foto’s op de fotolijst. De tijd die nodig is om te synchroniseren is dan langer dan de intervaltijd tussen de synchronisaties. U kunt dit oplossen door op de familiewebsite een aantal foto’s te verwijderen. Dit kost veel tijd (helaas). U kunt ook kiezen voor de optie “niet zichtbaar op de fotolijst” – de foto’s blijven dan wel op de familiewebsite staan maar worden (na de volgende synchronisatie) niet meer getoond op de fotolijst.

Waarom is Familie-linq zo slecht bereikbaar de laatste tijd?

7 jaar geleden ben ik begonnen met Familie-linq. De applicatie is ontwikkeld met een bijdrage van fondsen en is een jaar lang getest in een pilot met 100 senioren in Utrecht. Het bleek voor senioren een waardevolle manier om zich met de familie verbonden te voelen, dus zijn we de dienst tegen betaling gaan aanbieden. We hoopten een investeerder te vinden die ons zou helpen om het bedrijf op te schalen en het rendabel te maken. Dit is helaas niet gelukt. Mijn twee partners zijn er uit gestapt toen bleek dat we wel kosten dekkend waren, maar we er geen salaris uit konden halen.

Zelf ben ik nog wel doorgegaan. Ik hoopte alsnog een investeerder te vinden en ik wilde de senioren die met plezier van Familie-linq gebruik maakten niet in de steek laten. Aangezien ik niet van Familie-linq kan leven heb ik hiernaast eerst freelance werk gedaan en inmiddels heb ik een vaste baan.

Het combineren van Familie-linq met een drukke baan in Amsterdam (ik woon in Groningen) en opgroeiende kinderen is niet altijd makkelijk. Dit betekent ook dat ik mijn telefoon en e-mail niet zo vaak kan beantwoorden als je zou mogen verwachten van een klantvriendelijk bedrijf. Soms heb ik het erg druk ben met mijn baan, moet ik op reis, word ik of mijn familie ziek etc. etc.

Daarnaast blijkt dat mijn tablet leverancier failliet lijkt te zijn. Hierdoor ben ik minder goed in staat om technische problemen met kapotte tablets, stekkers etc. op te lossen. Dit zorgt voor veel kopzorgen en onmacht.

Ik hoop iemand anders te vinden die Familie-linq door kan zetten in de toekomst, zodat de dienstverlening weer op peil komt en er wellicht ook verder ontwikkeld kan worden aan Familie-linq.

Don't Be Shy

If we didn't answer all of your questions, feel free to drop us a line anytime.